Biografie

In deze periode startte Jurre zijn studie Lichte Muziek aan het Hilversums Conservatorium. Na een aantal privélessen bij Mark Zandvelt volgde hij daar basles bij David de Marez Oyens, Victor Kaihatu en Theo de Jong. Daarnaast volgde hij ensembles onder leiding van Rindert Meijer, Carl Schulze en Jan Laurens Hartong. Na een intensieve en ongelooflijk leerzame periode, behaalde hij in 1991 zijn diploma.
Na zijn studie speelde Jurre ruim zeven seizoenen in verschillende theaterproducties. Aan het einde van die periode ontstond de behoefte om zijn werkveld aanzienlijk te verbreden en besloot hij geen langlopende producties meer te doen. Sinds 2001 is Jurre onder andere actief als freelance bassist. Zowel ‘live’ als in de studio. Sinds November 2007 is Jurre als docent verbonden aan de Rockacademie in Tilburg. Verder begeleidt hij projecten in de rol van musical director en schrijft hij partituren in opdracht van verschillende artiesten.
Een kleine greep uit de lijst van mensen waar Jurre de afgelopen jaren mee heeft gewerkt:

Suzanna Lubrano, Dana Winner, Arthur Umbgrove, Birgit Schuurman, Jamento, Ellen ten Damme, Lucretia van der Vloot, Jose Koning, Miranda van Kralingen, Candy Dulfer, Kasper van Kooten, Liesbeth List, Jan Rietman, Ruud Hermans, Leonie Jansen, Maurice Luttikhuis, Gene Thomas, Belle Perez, Mathilde Santing, Nick en Simon, e.v.a.

Tijdens de middelbare school startte Jurre samen met vriend Arnold van Dongen op 14-jarige leeftijd zijn eerste band ‘The Original Talkatives’. Qua muziekstijl legden ze de nadruk op ‘ska’ en ‘reggae’. In het begin speelden de Talkatives voornamelijk covers die al snel werden vervangen door eigen liedjes. In 1984 behaalde de band de tweede plaats bij de ‘Grote Prijs van Nederland’. De band kreeg een platencontract aangeboden, maar in 1986 was het na drie singles voor de bandleden tijd om ieder zijn eigen weg te gaan.
Jurre Hogervorst (Delft, 21 april 1966) groeide op in Amsterdam. Op de basisschool begon hij met pianospelen. Na vijf jaar les ruilde hij eigenlijk per toeval de piano voor de basgitaar in toen zijn oudere broer zijn basgitaar van de hand deed. na vruchteloze pogingen hem te leren bespelen. Door met platen mee te spelen leerde hij zichzelf de beginselen van het basgitaar spelen aan. Pas jaren later nam hij voor het eerst lessen bij Mark Zandveld.
Nederlands Operette Theater

Opera Tronfo
In 1985 sloot Jurre zich aan bij ‘Jimmy James & the Blue Flames’ een coverband met repertoire van o.a. James Brown, Otis Redding, King Curtis en The Beginning of the End. De kennismaking met soulmuziek en vooral de schat aan baspartijen, speelden een belangrijke rol in zijn ontwikkeling als muzikant. Hij kijkt met veel plezier terug op “een waanzinnige tijd, waar ik met heel veel lol, heel veel heb gespeeld. We hebben behoorlijk wat ‘legendarische’ optredens op onze naam staan.”

Philharmonia A'dam

Na zijn studie speelde Jurre ruim zeven seizoenen in verschillende theaterproducties. Aan het einde van die periode ontstond de behoefte om zijn werkveld aanzienlijk te verbreden en besloot hij geen langlopende producties meer te doen. Sinds 2001 is Jurre onder andere actief als freelance bassist. Zowel ‘live’ als in de studio. Verder begeleidt hij projecten in de rol van musical director en schrijft hij partituren in opdracht van verschillende artiesten.